Ani Hipnoz Nasıl Yapılır?

Ani Hipnoz Nasıl Yapılır?

Hipnoz olayında en çok ani ve hızlı hipnoz nasıl yapılır sorusu merak edilmektedir. Öncelikle hipnozun yapılma süresini değiştirebileceğimizi belirteyim. Yani kabaca belirtmek gerekirse ani hipnoz süresini bir dakikaya kadar indirebiliriz. Bu elbette belli başlı uygulama tekniklerini bilen uzmanlar için geçerli bir süredir. Yeni başlayan bir kaç hafta sonra üç veya beş dakika seviyelerinde bile ani hipnoz yapabilecek seviyeye gelebilir. Elbette burada eğitim için kullandığınız kaynak veya eğitimcinin büyük rolü vardır. Bu nedenle doğru eğitimi almanız gereklidir. Bu yazımızda ani hipnoz veya hızlı hipnoz nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğim.
Öncelikle hipnoz nasıl yapılır sorunun cevabını bilmeniz gereklidir. Eğer bu konuda bilginiz yoksa hemen önceki yazılarıma göz atmanızı öneririm. Sonrasında ise bilmeniz gereken ani hipnoz için 3 temek gereksinimdir. Nedir bunlar dersek: Şok Etkisi, Otoriter Etki ve Fizyolojik Etki kavramlarıdır. Şimdi bu kavramları ayrı ayrı başlık altında inceleyelim.

Ani Hipnoz İçin Şok Etkisi Nedir?

Hani bazen hiç beklenmedik anda karşımızdan bir tepki görürüz ya işte temel olarak buna şok etkisi diyebiliriz. Mesela hipnotist danışana yüksek sesle uyu diye bağırır ve kişi anında uyku moduna geçer. Bu durumun ortaya çıkmasının nedeni hipnotistin kişi üzerinde oluşturduğu şok etkisidir. Bu noktada eğer dikkat ederseniz uyu sözcüğü sanki uyurmusun tarzında değil adeta bir komutan edası ile emir verir gibi uyu şeklinde verilmelidir. Böylece kişi üzerinde şok etkisi oluşturmak daha mümkün hale gelir. Diğer türlü işi bilmeden rica eder gibi uyu denilirse kişi uyumayabilir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken her kişiye ani hipnozun yapılmayacağıdır. Uygulama hakkında önceden bilgi vermeniz danışan için önemli olacaktır.

Otoriter Etki

Bu noktada aile bağlarını veya sirkleri örnek verebiliriz. Her ailede belirli kurallar vardır. Bu kurallara uyulması ise ailenin bize verdiği otoriter his ile olmaktadır. İster istemez bilinç altımıza işlenen bu his ile farkında olmadan bile ailenin otoritesine boyun eğeriz.
Bu bağlamda ise olumlu sonuç veren bir hipnoz için hipnotistin otoriter olması zorunludur. Bu nedenle ilk karşılaşmada hipnoz olacak kişiye otoritenin bende olduğu hissi verilir. Böylece ani ve hızlı hipnoz için gerekli otorite etkisi kişiye aktarılmış olur ve diğer adımlara geçilir.

Fizyolojik Etki

Normal hayatta bazen sendelediğimiz, boşluğa düştüğümüz anlar olur. Mesela yolda yürürken sendeleyebilir veya masada otururken dirseğimiz boşluğa düşebilir. Bu durumlarda tarif edilmez bir his kaplar içimizi. Kısaca bir anlığına sersemleriz değil mi? İşte hipnotist bu duruma benzer şekilde fizyolojik etki yöntemi ile bizi hipnoz edebilir. Bu anda kişi dürtülebilir veya aniden çekilebilir. Bir taraftan da telkinde bulunulur. Verilen bu telkinler ile kişinin rahatlaması sağlanır.
Hızlı Hipnoz Nasıl Yapılır?

Ani Hipnoz Nasıl Yapılır?

Başarılı bir hipnoz için hipnoz uygulayacağımız kişiye önceden neler yapacağımıza dair bilgiler vermemiz önemlidir. Bilgi aktarımından sonra hipnoza başlamak gereklidir. Gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra aşağıda belirtildiği gibi danışana telkinlerde bulunmaya başlamalıyız.
  • Bir objeyi elinize alarak veya alnınızı işaret ederek "bu noktaya odaklanmanı istiyorum" diye belirtin,
  • Sonrasında ise bir emir verir tonda: 3 kadar sayacağınızı ve sonrasında elinizi alnına bastıracağınızı sonuçta ise bir ağrılık çökeceğini, gözlerini açamayacağını ve uyumak zorunda olduğu hissini vereceğinizi söyleyin. Birde anlaşıldı mı diye onay almanız önemlidir.
  • Sonrasında kişinin alnına baskı yapılır ve dediğimiz gibi uyku moduna sokarız. Bu duruma ise Hand Press İndüksiyonu denilmektedir. Elimizi kişinin anından çekmeye yakın uyu komutunu verir ve fiziksel teması keseriz.
Bundan sonraki aşamada kişinin rahatlaması sağlanır. Kişi sallanabilir. Bu durumda telkinlere devam edilir. Daha sonrasında gerekli hipnoz testleri uygulanır. Sonuç başarı ile derin hipnoza geçilmesidir. Bu sayede kişinin sorunlarının çözülmesine katkı sağlanır.

Hipnoz Eğitimi Önerisi

Hipnotist olarak siz de sevdiklerine veya ailenize katkı sağlayabilirsiniz. Hipnoz eğitimi alarak kendi işinize atılabilirsiniz. Özellikle uzman kişilerden alınan eğitimler ile sizde profesyonel bir hipnotist olabilirsiniz. Bu iş konusunda kendinizi geliştirmeniz için sizden binlerce dolar talep edilebilir. Genel olarak hipnoz eğitimleri oldukça pahalıdır. Ülkemizi düşünürsek hipnoz konusunda açıkçası pek bilgi sahibi değiliz. Mesela sigara bırakma terapisi ile sigarayı hipnoz ile bırakmak mümkün. Ancak ülkemizde fiyatı nedeni ile pek tercih edilemeyen bir yöntem.
Tüm bunların dışında sizin de hipnoz konusuna merakınız olabilir. Bu merakı bir hobi ve iş olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Bunun için size oldukça profesyonel ve bir o kadar ekonomik bir eğitim önerisinde bulunacağım. Tavsiye etmiş olduğum Hipnoz Sanatı eğitim seti hakkında buradan bilgi alabilirsin. Bunun dışında öncelikle Hipnoz Nedir? Hipnoz Nasıl Yapılır? başlıklı yazımını okumanızı öneriyorum. Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanızı rica ederim.

Yorum Gönder

Lütfen spam yorum yapmayınız. Spam yorumlar onaylanmadan silinir. Spam yorum yerine içerik pazarlama hizmetimiz için bize ulaşabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

Daha yeni Daha eski