Hipnoz Nedir? I Hipnoz Nasıl Yapılır?

Hipnoz Nedir?  Hipnoz Nasıl Yapılır?
Hipnoz nedir sorusuna aslında birçok cevap verilebilir. Genel kabul edilen tanım ise Amerikan Psikologlar Birliği'nin yapmış olduğu tanımdır. Buna göre hipnoz nedir dersek, katılımcıların hipnotistin verdiği sorulara cevap veren ve iş birliğine dayalı iletişim aracı şeklinde denilebilir. Birçok insan hipnoz nedir sorusuna bir kişinin sizi istemli veya istemsiz şekilde etki altına alması da diyebilir. Bu kapsam da bakıldığında ise hipnoz iyi niyetli kişilerin elinde kullanıldığı zaman bir sağlık aracı olabiliyor. Elbette bunu uzman eğitimli kişileri yapması gerekmektedir. Aksi durumda geri dönüşü olmayan etkiler bırakabilir.
Hipnozu aslında TV ve sinemanın etkisi ile doğa üstü bir yetenek gibi algılaması sağlandı. Oysa eğitimi alındıktan sonra herkesin uygulayabileceği normal bir iletişim şeklidir. Nasıl ki bir yabancı dil öğrenip diğer insanlar ile iletişim kuruyorsanız aynen bu şekilde düşünebilirsiniz. Hipnoz özellikle son yıllarda ağrı ve kaygıların azaltılması amacı oldukça tercih edilen bir yöntem olmuştur. Hatta çoğuz uzman hipnotislerin hipnozun demans semptomları tedavisinde kullanılarak etkileri azaltabilir bir yöntem olduğunu belirtmektedirler.
Diğer taraftan ise hipnozun hayatımızın bir elemanı olduğu gerçeğidir. Yani olağan dışı veya üstün doğa üstü bir güç, özellik değildir. Tamamen eğitimler sonucunda elde edinilen bir beceridir. Hatta bir adım ileri gidersek PC oyunlarında, sinemada ve hatta TV reklamlarında da hipnoz etkisinden oldukça fazla şekilde yararlanılır. Reklam hazırlanırken kişilerin hareketlerinden, kullanılan renklere kadar aslında tüm bileşenler birer hipnoz aracı olarak kullanılmaktadır. Durum böyle olunca da izleyen kişiler ister istemez bilin altından yapılan hipnozdan etkilenmektedir. Aynı etki özellikle son günlerde gündeme çıkan Mavi Balina oyunu hakkında da düşünülebilir. Bu oyun çocuklarımızı istemsiz şekilde hipnoz etkisi altına alarak istediği yönergeleri yaptırmaktadır. Bu nedenle hipnozun gücü asla azımsanmamalıdır.

Hipnoz Nasıl Yapılır?  Basamakları İle Hipnoz Sanatı

Hipnoz nedir sorusunun cevabını yukarıda verdik. Şimdi ise hipnoz nasıl yapılır sorusuna bakalım. Öncelikle hipnotistin kim olduğunu açıklama ile başlayalım.
Hipnotist aslında bir ünvandan öte bireyleri hipnoz olmaları için yol gösteren uzman kişi olarak tanımlayabiliriz. Burada önemli bir nokta ise hipnostistin uzman bir kişi ve aracılık görevi üstlenmesidir. Kişi bu noktada hipnotistin yardımını kabul eder ve onun yönergeleri ile etki altına girer. Özellikle son yıllarda sigara kullanımını azaltma veya bırakma içinde bu yöntemden yararlanılmaktadır.
Hipnoz nasıl yapılır sorusuna genel olarak verilen cevap hipnotik olayı indükleme yani dürtme yöntemi ile görsel ve sözel etkile ile desteklenen eğitimli bir uzman tarafından yapılan bir olaydır. Hipnoz için tam olarak tedavi denilemez. Ancak duruma göre tedaviye yardımcı, tedavi sonrası destekleyici veya tedavi üstü etki etmesi durumları olduğunu hatırlatmakta fayda vardır.
Tüm bunların dışında hipnotistlik ülkemizde popüler meslekler haline gelmeye başladı. Özellikle kazanımları ve insanlara sunduğu çözüm sayesinde oldukça çok göze çarpmaktadır. Bu kapsamda sende bir hipnoz uzmanı yani hipnotist olabilirsin. Elbette bunun için uzmanından eğitimler alman gerekecektir. Bu eğitimler ise ülkemizde sayılı uzman kişiler tarafından oldukça pahalı olacak şekilde verilmektedir. Ancak size vereceğim tavsiyeler ile sizde bir servet harcamadan uzman bir hipnoz uzmanı olabilirsiniz.
Hipnoz Uzmanı Olabilirsiniz.!

Sadece 6 Basamakla Hipnoz Uzmanı Olabilirsiniz!

Temel olarak tüm hipnoz uzmanları şuan ki konumlarına gelebilmek için vereceğim altı basamağı aşmışlardır. Şimdi sıra sizde olabilir. Bunun için okumaya devam edin...
  1. Basamak Hipnoza Hazırlık:
Bu adımda hipnoz uygulaması için hem hipnotistin hem de hipnoz yapılacak kişinin hazırlanma aşamasıdır. Genel olarak üzerinde durduğumuz konu istemli şekilde yapılan hipnoz yöntemleri olduğu için hipnoz olacak kişinin size güvenmesi ve kendini teslim etmesi önemlidir. Yani kısaca karşınızdaki kişiye "seni hipnoz edeceğim" demediyseniz veya kişi istemsiz ise hipnoz etmeniz neredeyse imkansızdır. Elbette bu durum sadece senin veya benim gibi hipnoz konusunda uzman olmayan kişiler için geçerlidir.
Bunun için karşınızdaki kişiye hipnoz nedir sorusunun cevabını iyi şekilde vermeniz önemlidir. Neden hipnoz yapıldığını ve hipnoz sonunda neler olabileceğiniz tek tek anlatmanız önemlidir. Mesela bir tedavi destekleyici olarak hipnoz yapılacak ise karşınızdaki kişiye tedavinizin şu aşamasını aşmanıza yardım edecek veya ağrılarınız azalacak, yok olacak gibi cevaplar vermelisiniz ki kişi size güvensin. Elbette bunları söylemeniz içinde hipnoz uzmanı olmanız gereklidir.
2. Basamak Karşınızdaki Danışan Üzerinde Etki Kurma:
Başarılı bir terapi için öncelikle siz uzman olarak kendinize güvenmelisiniz. Daha sonra ki önemli nokta ise size danışan kişinin üzerinde bir otorite kurmanızdır. Gerek yaptığınız iş üzerindeki başarılarınız gerekse karşınızdaki kişiye sağlayacağınız yararlar ile danışan üzerinden etki oluşturabilirsiniz. Bunun ilk aşaması kendinizi hipnoz uzmanı olarak karşı tarafa tanıtmak ve olduğunuzu kanıtlamaktır. Bununla beraber fiziksel olarak danışandan üst konumda olun ve onu rahat bir koltuğa oturtun veya uzanmasını sağlayın. İyi bir sonuç için de kişiye ofisinize geldiği andan itibaren hipnoz uygulamaya başlayın.
3. Danışan Hipnoz İçin Uygunluk Kontrolü Yapın:
Başarılı bir hipnoz için her iki tarafında ne yapıldığını bilmesi ve birbirlerine güvenmesi gereklidir. Bu nedenle karşınızdaki kişinin size teslim olduğunu ve hipnoz olmak için istekli olduğundan emin olmanız gereklidir. Bu nedenle çoğu hipnoz uzmanı hasta seçmekte ve başarısızlığı veya isteksizliği gördüğü durumda size sonucu başından belirtmektedir.
Uygun testi için kullanılan yöntemlerin başında ise manyetik el testi gelmektedir. Bunun için hipnoz olacak kişinin iki elinin işaret ve baş parmaklarının birleştirilmesi istenerek teste başlanır. Avuç içi ve parmaklarını birbirine kenetlemesi, ama baş parmağıyla işaret parmağının serbest bırakılarak uzatılması istenir. Bu aşamadan sonra ise telkinler verilmeye başlanır. Genel olarak verilen telkinlerden biri şu şekildedir:
İşaret parmaklarınızı birbirinden ayırın. Az sonra parmakların kapanacak ve parmakların birbirine değecek. Bana odaklan, gözlerimin içine bak ve sözlerimi iyi dinle. Şimdi ise parmaklarının arasına bir mıknatıs koyulduğunu kabul ederek et. Şimdi ise işaret parmakların birbirini mıknatıs gibi çekiliyor. Bu duruma sen müdahale edemiyorsun ve çekmeye devam ediyor. Yavaş yavaş parmakların yakınlaşıyor ve birbirine değiyor...
Bu kabul görmüş en çok kullanılan kabul testidir. Sonuçta kişinin telkinlerinize cevap verip vermeyeceğinizi anlar ve ona göre yol alırsınız.
4. Basamak Dikkatleri Sabitleme ve Bir noktaya Yoğunlaştırma:
Bu noktada danışan kişinin size tam teslim olması gereklidir. Bunun için dikkatleri bir noktaya toplamak gereklidir. Bunun için karşınızdaki kişiye şu şekilde telkin etmeniz gerekli;
Şimdi işaret parmağıma odaklanmanı istiyorum ve sonrasında parmağım nereye giderse gitsin sen de takip et.
Bu aşamada hipnotist olarak parmağınızı göz hizasına getirin. Devamında ise telkin vermeye başlayabilirsiniz. Bu aşamada ortadaki baskın tarafın siz olduğunuza ve yol gösterici olduğunuzu karşı tarafa kabule ettirmelisiniz. Bunun içinde danışanın gözlerine bakarak şu sözleri söylemelisiniz:
Parmağımı takip ettikçe gözlerin ağırlaşmaya başladığını hissediyorsun. Gözlerin yavaş yavaş ağırlaşıyor ağırlaşıyor, her an gözlerin kapanıyor gibi oluyor. Bulunduğun zemini hisset ve ne kadar sert ne kadar yumuşak bir düşün.
Bu telkini tekrarladıkça danışanın göz kapaklarının düştüğünü ve sonuçta kapandığını göreceksiniz. Devamında ise fiziksel belirti olarak yanak kızarması ve uyku moduna geçiş şeklinde transın başladığını görebilirsiniz.
5. Basamak İse Bilinç Altına İnme Durumu
Bu aşama da ise danışan hakkında hazırlık aşamasında öğrendiğimiz bilgileri kullanacağız. Kişiye geçmiş olaylarını hikayemsi şekilde anlatarak negatif yani olumsuz olayları pozitif yani olumlu şekilde değişmesini sağlayacağınız. Burada yapılması gereken bir olayın veya kötü anının bir yalanla gizlenmesi silinmesi değildir. Aksine olayı detaylı şekilde danışana aktarıp görülmeyen noktalardan kişiye olumlu tarafını belirtmekten ibarettir. Bunun içinde hipnoz uzmanı olmanız gereklidir. Elbette bu adım bu kadar basit ve kolay değil. Zaten anlatmaya kalksak emin olun çok rahat kitap olur. Uygulamada ise en az 2 saat kadar sürmektedir.
6. Basamak ise Final Kısmı Yani Hipnoz Sonlandırma Aşaması
Hipnozun sonuna geldiğiniz zaman yani negatif durumları pozitif yaptığınız zaman danışanı uyandırma zamanı gelir. Bunun içinde telkin edici şekilde güzel hissettirici sözler söylenir ve 10'dan geriye yavaş ve emin şekilde sayma işlemi yapılır. Son aşmada ise 1 ve UYAN diyerek danışan uyandırılır.
Sizde uzman bir hipnoz uzmanı olmak için ileri seviye hipnoz sırlarını içeren bu sete sahip olabilirsiniz. Hipnoz Nedir? ve Hipnoz Nasıl Yapılır? sorularına en iyi cevabı bu sette bulacaksınız.
Kısaca hipnoza ilginiz var ise ve hipnoz uzmanı olmak istiyorsanız tüm incelikleri öğrenmeniz için bu sete ihtiyacınız var. Yazımın başında dediğim gibi hipnoz uzmanı olmak için binlerce TL vermen gerekli. Ancak sana önerdiğim bu set ile binlerce TL cebinde kalacak veya karın olacak. Sende hipnoz uzmanı olarak yeni bir meslek edinebilir veya hobinizi işe çevirebilirsiniz.

Hipnoz Nedir? Hipnoz Yapma Sanatı Setinde Neler Var?

Hipnoz Yapma Seti içeriğinde uzman olanız için gerekli tüm bilgileri bulacaksınız. Özellikle yeri yurdu belli olan bir uzman tarafından hazırlanmış olması sizlere büyük katkılar sağlayacaktır. Şimdi neler olduğuna göz atalım.

Hipnoz Sanatı E-Kitabı Neler Sunuyor?

  • Hipnoz Nedir? ve Hipnozun Tarihi Geçmişi
  • Hipnoz Hakkında Yaygın Bilinen Yanlışlar
  • Hipnozun Trans Aşmaları
  • İnsan Bilinçaltının Önemli 13 özelliği
  • Hipnoz Yapma Adımları ve Detayları
  • Hipnozda Trans İçin Nasıl Hazırlık Yapılmalı?
  • Kimlere Hipnoz Terapisi Yapılır? Testleri Nelerdir?
  • Sigarayı Bıraktırmak için Hipnoz Uygulaması Nasıl Yapılır?
  • Hipnozu Kontrol Altında Tutma ve Derinleştirme Yolları
  • Bilinmeyen Hipnoz Telkinleri ve Uygulamaları
  • Dave Elman’ın Hipnoz Rehberi
  • Hipnozda Uygulanan Bilinmeyen Soru Şekilleri

Zap Hipnozu E-Kitabı Neleri İçeriyor?

Hipnoz sanatı setinin temel eserlerinden olan Zar Hipnozu E-Kitabının içeriği şu şekildedir:
  • Evrensel hipnoz üçgenin tanımı ve bilinmesi gerekenler.
  • Hipnoz Aşamasında Baskın Kişilik Nasıl Kullanılır?
  • Zap Hipnozu Nedir? En Etkili Teknikleri Hangileridir?
  • Tanımadığın Biriyle İletişim Kurma ve Zap Hipnozu Yapma Yöntemi Nedir?
  • En Hızlı Hipnoz Derinleşme Teknikleri
  • Ortam Gürültüsünü Hipnoz Derinleştirici Olarak Kullanma Tekniği
  • Zap Hipnozu Sonrasında Yapılması Gereken Telkinler Nelerdir?
  • Baskın Kişilik Oluşturmak İçin Kitap Önerileri

Hipnoz Sanatı Setinin Hediye İçerikleri

Hipnoz sanatı teknikleri seti sizlere ek olarak ücretsiz şekilde birbirinden değerli tam 3 rehber hediye ediyor. Nedir bunlar dersek isimleri ile sıralayalım:
HEDİYE 1: Geçmiş Yaşam Terapisi E-Rehberi
HEDİYE 2: Anında Hızlı Hipnoz Yöntemleri E-Rehberi
HEDİYE 3: Otohipnoz Hakkında E-Rehber

Hipnoz Sanatı Seti'ni Kimler Alabilir?

Öncelikle Hipnoz Sanatı setini sadece klasik bilgileri edinmek için almamalısınız. Çünkü hipnoz konusundaki birçok bilgiyi internette bulabilirsiniz. Peki Hipnoz Sanatı Seti neden alınmalıdır?
Eğer hipnoz konusunda uzman olmak istiyorsanız bu konu üzerine kendinizi geliştirmek ve insanlara hizmet sunmak istiyorsanız bu sete ihtiyacınız var demektir. Bunun dışında konu hakkında okumanız gereken kitapları uzmanından öğrenmiş olacaksınız. Bunun dışında özellikle sevdiklerinize sigara konusunda telkinde bulunmak istiyorsanız bu sete sahip olmanızı öneririm.

6 Yorumlar

Lütfen spam yorum yapmayınız. Spam yorumlar onaylanmadan silinir. Spam yorum yerine içerik pazarlama hizmetimiz için bize ulaşabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Gerçekten güzel ve bilgilendirici bir içerik olmuş. Ayrıca önerdiğini egitim gerçekten usta işi tebrik ederim. Sayenizde bobin dediğim ise yönelmek işin bu seti aldim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Ödev için bu seti aldım ama simdişimdi hipboz uzmanı olma yolunda ilerliyorum. Tekniklerin açık ve anlasilir şekilde anlatılması süper olmuş.

    YanıtlaSil
  3. NLP'ye ilgi duyan biri olarak tam aradığım eğitimi sayenizde buldum. Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Sinem Kılınç2 Mayıs 2019 10:36

    Bir eğitimci olarak önerdiğiniz bu eğitimi aldım. Iyiki size denk geldim ve bu kadar güzel anlatmissiniz. Çok tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. Merakla başlayan hipnoz sevdama bu set ile büyük bir katkı yaptınız. Şimdilerde iş modelim olarak hipnotist olmacagim. İyiki tanıyorsunuz bu ürünü süper....

    YanıtlaSil
  6. Aysime baycan20 Nisan 2020 15:34

    Bir sosyoloji öğrencisi olarak merak saldigim hipnoz konusuna çok iyi bir eğitim hizmeti olmuş bence. İyiki almışım mesleğime ve bana oldukça katkılı oldu. Herkese tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski